Keuken kwaliteit: Made in Germany

Als u op zoek bent naar een nieuwe keuken, dan wilt u ook een keuken die tegen een stootje kan en jarenlang meegaat. Zeker omdat er tegenwoordig meer dan ooit in de keuken geleefd wordt. Niet verwonderlijk dus dat u een keuken van zeer hoge kwaliteit wilt, met een gegarandeerde levensduur.

Tenten Wit Eiland Keuken | Keuken-Expert

Grote kans dat u in uw zoektocht uitkomt op een droomkeuken van Duitse makelij. Duitse producten staan namelijk wereldwijd bekend om de uitstekende kwaliteit, de lange levensduur en door het gebruik van duurzame materialen. En om keukens van topkwaliteit te leveren, maken keukenfabrikanten tegenwoordig gebruik van moderne productiefaciliteiten. Maar het ambacht is nog niet verdwenen, want iedere stap in het productieproces wordt handmatig gecontroleerd door een medewerker om zeker te zijn van perfectie en de uitmuntende kwaliteit.

In deze blog nemen we het productieproces onder de loep en laten we zien waarom het predicaat ‘Made in Germany’ zo belangrijk is.

“Bij de keuze voor het werk verliezen wij nooit uit het oog dat een keuken aan de hoogste en strengste kwaliteitseisen moet voldoen.”

Frank Diestel, Directeur Kwaliteitsmanagement

Dagelijks gebruik

Er wordt iedere dag veel gevraagd van een keuken, waardoor de meubels, lades en toegepaste materialen uitgebreid worden getest om hiertegen opgewassen te zijn. Wist u bijvoorbeeld dat deuren en schuifkasten minimaal 60.000 keer worden geopend en gesloten door robots? Dat komt overeen met een levensduur van 15 jaar bij normaal gebruik. En wist u dat het ophangsysteem bij hangkasten erop berekend zijn om 75 kilo te dragen? Dat is veel meer dan de 5 kilo die een 18-delig, porseleinen koffieservies weegt.

Germany keuken | Lades | MHK Keuken-Expert
Tenten Wit Eiland Keuken | Keuken-Expert

In laboratoria wordt met speciale gewichtstesten de belastbaarheid van kastbodems, zijwanden en legplanken gemeten. Hierbij wordt een strikt milieubeleid gevoerd, wat onderdeel is van de kwaliteit ‘Made in Germany’. Voor de gebruikte materialen, de productie en de afvalverwerking gelden strenge regels waarbij de naleving ervan wordt gecertificeerd.

Deze testen worden vastgelegd in gecertificeerde DIN-normen. Als extra service, maar ook voor extra zekerheid, verhogen veel fabrikanten deze testnormen naar hun eigen hogere kwaliteitsnormen. Zo heeft u gegarandeerd langer plezier van uw keuken.

“Met onze testen en proeven gaan we veel verder dan de voorgeschreven normen.”

Frank Diestel, Directeur Kwaliteitsmanagement

Testlabels

Maar over wat voor certificeringen hebben we het dan? En wat betekenen alle testlabels nou eigenlijk? Waar staan ze voor en wat heb ik, als koper, eraan?

Wij leggen de vier belangrijkste testlabels voor keukens met het predicaat ‘Made in Germany’ uit:

Gouden M
Het RAL 430-kwaliteitslabel wordt door de Deutschen Gütegemeinschaft Möbel e.V. (DGM) uitgegeven. De criteria voor de DGM zijn vele malen strenger dan de (inter)nationale normen voor producten met een hogere dan gemiddelde kwaliteit.

DIN-EN-ISO-norm
ISO-normen gelden in heel Europa en worden wereldwijd erkent. DIN EN ISO 9001:2008 is een norm die het kwaliteitsmanagement van een keukenonderneming in zijn geheel beoordeelt. Het idee achter deze kwaliteitsgarantie is dat klantwensen worden vastgelegd in processen en gecontroleerd worden. Zo verplichten fabrikanten zich ertoe om milieuvriendelijk te produceren, op ecologische wijze met energie om te gaan en energiebesparende maatregelen te treffen.

Blauer Engel
Dit label wordt toegekend van het Duitse Milieuministerie en ondersteunt initiatieven om het milieu, de gezondheid en de consument te beschermen. Het wordt toegekend aan producten en diensten die in het totale proces milieuvriendelijk produceren, maar tegelijkertijd ook voldoen aan de strenge eisen op arbeids- en gezondheidsniveau.

PEFC
Het Programme fort he Endorsement of Forest Certification Schemes certificeert verwerkt hout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen en gecontroleerde bronnen.

Wilt u meer weten over de strenge regels en eisen waaronder onze keukens worden geproduceerd? Onze adviseurs leggen het u graag verder uit.